Francky Dury hoopt nog op viertal nieuwkomers, voorzitter Ballière doet belofte: "Alle focus en budget"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Izegem
| 7 reacties

Francky Dury hoopt nog op viertal nieuwkomers, voorzitter Ballière doet belofte

Francky Dury hoopt nog op viertal nieuwkomers, voorzitter Ballière doet belofte: "Alle focus en budget"
Foto: © photonews

Zulte Waregem kende twee moeilijke jaren, waarin de strijd tegen de degradatie dichter om de hoek loerde dan de strijd om play-off 1. Essevee wil zijn plekje net onder de top opnieuw opeisen en blijft ambitieus.

In het Skyline Park in Izegem werd donderdagavond de nieuwe ploeg van Zulte Waregem voor het seizoen 2019-2020 voorgesteld, al is de kern nog niet compleet. "We mikken nog op een viertal nieuwkomers", klonk het bij Francky Dury. "Het komt goed, ik maak me geen zorgen."

"We zijn nog niet sterk genoeg en zoeken nog extra explosiviteit vooraan en stabiliteit op het middenveld. We kozen tot op heden voor veel spelers onder de 24 jaar, die we nog kunnen ontwikkelen. Theo Bongonda was wat dat betreft het beste voorbeeld: goed investeren in zo'n spelers is een win-winsituatie voor club en speler."

Bouwstop, alles naar sportieve

Voorzitter Carl Ballière pikte in: "We hebben de sportieve cel en de scouting helemaal geherstructureerd. De Raad van Bestuur staat dicht bij het sportieve. Er is een bouwstop ingelast, waardoor al het budget en de focus ook dit seizoen naar het sportieve zal gaan."

En ook CEO Eddy Cordier gelooft erin: "We willen de tegenstanders opnieuw schrik aanjagen in ons leuk stadion. Ons boerenverstand zegt dat het héél moeilijk zal worden voor de zesde plaats, maar we willen sportieve stabiliteit. Er zijn nog stappen te zetten, maar we zijn op de goede weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties