"Alle kans gekregen om onze standpunten te verduidelijken": UEFA ontving KV Mechelen in matchfixingdossier, gevolgen voor Gent en Antwerp
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 77 reacties
"Alle kans gekregen om onze standpunten te verduidelijken": UEFA ontving KV Mechelen in matchfixingdossier, gevolgen voor Gent en Antwerp

KV Mechelen won op 1 mei de Beker van België en mag dus - tot nader order - gewoon naar de poulefase van de Europa League. Of strooit de UEFA nog roet in het eten?

De UEFA heeft tot op heden nog geen definitieve beslissing genomen in het Europese ticket voor KV Mechelen, maar ontving De Kakkers vorige week wel om meer duiding te kunnen geven.

"De club heeft van de UEFA alle kans gekregen om haar standpunten te verduidelijken. We hebben onze standpunten van tijdens de tuchtprocedure opnieuw aangehaald: dat er geen sprake is van matchfixing en dat er geen toerekenbaarheid is van de club KV Mechelen", aldus advocaat Thomas Declerck in Het Nieuwsblad.

Nog geen uitspraak

"Er is ook gepleit dat de UEFA geen definitieve beslissing kan nemen voor het BAS een oordeel heeft geveld in de zaak ten gronde." Die uitspraak wordt ten laatste half augustus verwacht. Of de UEFA al vroeger met een oordeel komt is nog de vraag.

Een en ander heeft wel gevolgen: we zijn ondertussen op de deadline van 15 juli, waardoor Antwerp sowieso in de tweede voorronde zal aantreden tegen Viitorul en KAA Gent niet langer moet hopen op Europees voetbal. Als Mechelen alsnog gestraft wordt, zal er dus meer dan waarschijnlijk een Europees ticket verdwijnen voor de Belgische teams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties