Clubiconen De fauw en Bossut spreken ambities Essevee uit, goalie knipoogt naar toekomst

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Izegem
| 3 reacties
Clubiconen De fauw en Bossut spreken ambities Essevee uit, goalie knipoogt naar toekomst
Foto: © photonews

"Het boerenverstand zegt dat het moeilijk wordt voor de zesde plaats", klonk het bij CEO Eddy Cordier. En toch dromen ze ook anno 2019-2020 opnieuw van een verrassing bij Essevee.

"We zijn nog niet sterk genoeg en we moeten nog wat spelers binnenhalen", liet Francky Dury al optekenen. Maar vanuit de spelersgroep klinken ondertussen al positieve geluiden te horen.

Twee anciens mochten het uitleggen tijdens de spelersvoorstelling van Zulte Waregem. "We willen de tegenstander opnieuw bang maken en ons DNA opnieuw laten zien: goed voetbal, maar ook vechtersmentaliteit. De supporters moeten opnieuw trots kunnen zijn op ons", aldus kapitein Davy De fauw.

Het niveau is omhoog gegaan met de nieuwkomers

Daarin werd hij bijgetreden door Sammy Bossut: "Het niveau is omhoog aan het gaan met de nieuwkomers, dat voel je. Er komen er nog aan, we willen goed aan het seizoen beginnen en zo hoog mogelijk eindigen."

De goalie - al sinds 2006 actief voor Essevee - had bovendien ook nog nieuws te melden over zijn toekomst: "Ik denk wel dat ik hier mijn carrière uiteindelijk zal afsluiten. Ik ben trots dat ik iets voor Essevee beteken en vice versa." 

Ik denk wel dat ik mijn carrière hier ga afsluiten

"Ik heb al heel veel mooie momenten meegemaakt met deze club en heb er nog geen moment spijt van. Misschien moet er eens gepraat worden over een contractverlenging", grapte hij refererend aan het jaartje extra voor De fauw. De 33-jarige goalie ligt nog tot juni 2021 onder contract bij Essevee.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties