Zoals verwacht: Pro League en KBVB tekenen verzet aan tegen uitspraak verzoekschrift, competitiestart blijft een vraagteken
Arjen T'Sjoen
| 44 reacties

Pro League en KBVB willen de competitie gewoon laten beginnen eind juli

Zoals verwacht: Pro League en KBVB tekenen verzet aan tegen uitspraak verzoekschrift, competitiestart blijft een vraagteken
Foto: © photonews

De KBVB en de Pro League hebben nu ook officieel verzet aangetekend tegen de beschikking van de rechtbank in Brussel. Die beschikking kwam er nadat Beerschot een eenzijdig verzoekschrift had aangetekend.

Begin vorige week kwam er de beslissing van het BAS dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet meer kunnen degraderen. Beerschot was het daar niet mee eens en er werd meteen een eenzijdig verzoekschrift ingediend bij de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

Die voorzitter gaf Beerschot gelijk en dus moeten de voetbalbond en de Pro League wachten tot de BAS een officieel besluit heeft genomen alvorens de competitie kan aanvatten. Volgens de club moet KV Mechelen degraderen indien de competitievervalsing bewezen is en dat degradatie dan niet mogelijk is maar gewoonweg moet.

Reactie KBVB

De KBVB laat nu weten dat die redenering niet klopt. Als KV Mechelen als straf een periode van inactiviteit krijgt dan verliest het al zijn wedstrijden met de forfaitscore, maar dan komt er geen plek vrij.

Door de juridische actie zou de competitiestart uitgesteld kunnen worden, de Pro League wil dit uiteraard vermijden. Zowel de KBVB als de Pro League stelden nu derdenverzet in tegen de uitspraak van de Brusselse rechtbank. Dat beroep is niet opschortend en dus zijn de reeksen nog steeds niet officieel. 

Het BAS heeft tot eind augustus om een oordeel te vellen, maar kreeg intussen al te horen dat ze maar beter snel werk maken van hun vonnis. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties