Dury gelooft dat hij Berahino kan kalmeren en weer op topniveau kan krijgen: "Stel je voor dat het meevalt..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Francky Dury wil de uitdaging met Saido Berahino aangaan

Dury gelooft dat hij Berahino kan kalmeren en weer op topniveau kan krijgen: "Stel je voor dat het meevalt..."
Foto: © photonews

Als iemand ons vier jaar geleden gezegd had dat we vandaag Saido Berahino in een Zulte Waregem-truitje zouden zien rondlopen, hadden we hem waarschijnlijk gek verklaard. Maar na veel fratsen en capriolen moet de Engelse aanvaller zijn carrière herlanceren. En waar beter dan bij Francky Dury?

De Burundees met Engels paspoort kwam de Premier League bestormen, maar gleed daarna af in een serie van extrasportieve incidenten. "Veel makelaars bieden spelers aan", vertelt Francky Dury in HLN. "Vaak moeten we antwoorden dat ze onvoldoende zijn. Op een dag kwam een sms van iemand die Berahino voorstelde. Dát is kwaliteit. 130 matchen in de Premier League gespeeld. Twee jaar geleden een transferwaarde van 14 miljoen. Zeer veel positieve statistieken. En oké, ook wat andere zaken..."

Maar Dury heeft nog met moeilijke jongens gewerkt. "Ik heb een uur met hem gesproken", aldus Dury. "Hij wéét dat er iets verkeerd is gelopen de voorbije jaren. Dan hoef ik eigenlijk geen 101 vragen meer over zijn verleden te stellen. We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin iedereen snel oordeelt over mensen die fouten maken. Voor mij begint Saido met een schone lei. Ik wil met hem aan de slag in de toekomst."

"Maar stel je voor dat het meevalt... Deze jongen wordt 26 in augustus. Dat is geen 36, hé. We moeten er altijd voor openstaan om iemand met dit profiel te bekijken. We zullen zien wat deze proefperiode geeft." 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties