Brys geeft als ex-trainer van Beerschot en KVM zijn kijk op de matchfixingszaak: "Ongezien dat zoiets kan gebeuren"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

Uitstellen van competitiestart zou voor Brys en STVV niet slecht zijn

Brys geeft als ex-trainer van Beerschot en KVM zijn kijk op de matchfixingszaak: "Ongezien dat zoiets kan gebeuren"
Foto: © photonews

Voornamelijk voor KV Mechelen en Beerschot kan elke beslissing in de matchfixingszaak grote gevolgen hebben, maar eigenlijk heeft het impact op alle profclubs. Zeker nu de start van de competitie mogelijk uitgesteld wordt. Marc Brys ziet daar voor zijn eigen ploeg een eventueel voordeel in.

De huidige coach van Sint-Truiden heeft een band met zowel Beerschot als KV Mechelen. "Beide clubs liggen me nauw aan het hart, maar dat staat daar los van. Het zijn twee ploegen waar ik fijne periodes heb gehad. Ik wil geen standpunt innemen over wat er zou gebeurd zijn. Dat moet het onderzoek uitwijzen. Ik hoop dat het recht spreekt".

Voor de buitenwereld is het schrijnend 

Vooral het aanslepen van de zaak vindt hij wel vervelend. Want ook voor trainers van de andere profclubs is het niet duidelijk of ze hun ploeg moeten klaarstomen voor een competitiestart tegen eind juli of later. "Het is ongezien dat zoiets kan gebeuren. Er is heel veel tijd over gegaan die sneller benut had kunnen worden. Voor de buitenwereld is het schrijnend."

Uiteindelijk moet er wel een antwoord komen op de schuldvraag. "Ik begrijp dat een dossier afgewerkt moet worden en dat er een uitspraak moet komen over de materie en niet enkel over een procedurefout." En voor STVV komt het misschien goed uit dat het allemaal zoveel tijd in beslag neemt. "Voor ons zou het uitstellen van de competitiestart niet slecht zijn, want iedereen weet dat er nog nieuwkomers in de pijplijn zitten."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties