Analyse De prognose van de redactie: 12. Oostende wil een comfortabel seizoen doormaken

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 4 reacties
De prognose van de redactie: 12. Oostende wil een comfortabel seizoen doormaken
Foto: © photonews

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: KV Oostende op plaats 12.

Oostende maakte een rommelig seizoenseinde mee en hoopt om dat volgend seizoen te vermijden. Gert Verheyen kon als coach de hoge verwachting niet inlossen en verliet nog voor de start van Play Off II de club.

Vorig seizoen won KV Oostende zes wedstrijden, het verloor er 15 en speelde negen keer gelijk. Na het vertrek van Verheyen kwam Broos terug, maar ook hij vertrok niet veel later. 

In de hoop op een succesvol seizoen haalde KV Oostende Kare Ingebrigtsen binnen. De Noor die drie titels pakte met Rosenborg zal het mooie voetbal proberen terugbrengen aan de kust.

Transfers

Oostende was voorlopig al best actief op de transfermarkt. Ze haalden met Skulason, Neto en Vargas drie bekende namen binnen. De eerste zal proberen om de rust in de defensie terug te brengen en de andere twee willen hun niveau van weleer terugvinden. 

Met Palaversa en Hjulsager kwam er ook twee goede voetballers bij. Ze werden opgepikt bij respectievelijk Manchester City en Celta de Vigo. 

Points forts

De ploeg heeft een erg ervaren as met heel wat ervaring in 1A. Met Canesin, Vandendriessche, Lombaerts, Capon en Skulason kan je naar de oorlog.

Points faibles 

Oostende mist voorlopig nog een echte afwerker. Tom De Sutter verliet KVO alweer na een goed half jaar en Guri wist nog niet te overtuigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Vriendschappelijk

Nieuwste reacties