Anderlecht zoekt witte merel voor de aanval (en het hoeft geen targetspits te zijn)
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 32 reacties

Anderlecht wil een voetballende spits aantrekken, maar dat kost geld

Anderlecht zoekt witte merel voor de aanval (en het hoeft geen targetspits te zijn)

De fans van Anderlecht worden ongeduldig omdat hun nieuwe spits er nog niet is. Dat is wel de prioriteit bij de Brusselaars, maar ze nemen er hun tijd voor. Vincent Kompany wil immers een duidelijk profiel.

Het hoeft geen Thelin of Santini te zijn, die nieuwe spits van paars-wit. Daarmee bedoelen we niet qua voetballende kwaliteiten, maar wel qua lengte. Kompany wil het systeem Guardiola introduceren bij Anderlecht en daar heeft hij niet echt een targetspits voor nodig. Wel een 'voetballende negen', weet LDH.

Het profiel Sergio Agüero op het niveau van de Jupiler Pro League dus. Een man die over de grond kan voetballen met de creatieve spelers achter hem en die de goal weet staan. Iemand die kan infiltreren, combineren en naar de flank uitwijken. 

Die jongens zijn momenteel echter nog heel duur en Anderlecht wacht af. Voor de maand augustus hoeft er ook geen witte rook verwacht worden. Mogelijk begint Kompany zelfs met een valse negen à la Sam of Gerkens aan de competitie tegen Oostende. Morgen zullen we al meer weten na de match tegen Hamburg.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties