Verrips haalt uit naar 'ex-werkgever' KV Mechelen: "Meest zware misdaad in de sport begaan"

Verrips haalt uit naar 'ex-werkgever' KV Mechelen: "Meest zware misdaad in de sport begaan"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Met een rist indrukwekkende saves ontpopte Michael Verrips zich op één mei nog tot de held van KV Mechelen in de bekerfinale. Ondertussen stevenen speler en club af op een vechtscheiding. Neen, het gaat echt niet meer goed komen. Verrips refereert naar KVM als zijn ex-werkgever.

De Nederlander heeft in een persbericht voor het eerst gereageerd op de zaak. "Ik bevestig dat ik mijn overeenkomst met KV Mechelen heb verbroken in verband met de uitkomsten in de zaak Propere Handen.", klinkt het. "Gedurende het hele seizoen ben ik onvoorwaardelijk solidair geweest. Deze solidariteit was gebaseerd op het feit dat alle bestuurders hun onschuld volhielden."

Twijfels over licentie

Ondertussen is Malinwa door het BAS wel schuldig bevonden aan matchfixing. "Nu is het dus een juridische waarheid dat KV Mechelen en sommige van zijn bestuurders de meest zware misdaad in de sport hebben begaan: competitievervalsing. De onzekere toekomst, mede door vragen over de proflicentie, vormde een bijkomende reden om de samenwerking met mijn ex-werkgever te verbreken."

Naar de rechtbank

Verrips maakt zich sterk dat hij nu een vrije speler is. "Krachtens het Belgische recht ben ik nu een speler die vrij is om zich aan te sluiten bij om het even welke club. De arbeidsrechtbank van Mechelen zal zich binnen enkele maanden enkel nog uitspreken over de financiële aspecten, aangezien ik een vergoeding eis van mijn ex-werkgever."

Wellicht zal de bekerwinnaar hier niet zomaar bij neerleggen, maar de doelman rekent ook op bescherming van de KBVB. "Ik ben ervan overtuigd dat de Belgische voetbalbond zal waken over mijn vrijheid om te werken en mijn EU-recht inzake vrij verkeer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties