Genk is héél tevreden en geeft winger nieuw contract van vijf(!) jaar
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 19 reacties

Manuel Benson krijgt een nieuw contract bij Genk

Genk is héél tevreden en geeft winger nieuw contract van vijf(!) jaar
Foto: © photonews

Het Genk-bestuur laat de zaken niet snel op zijn beloop. Nadat ze quasi rond zijn met hun kern voor dit seizoen hadden ze ook tijd om de spelers die er al waren onder de loep te nemen. Daarbij Manuel Benson, die de club kunnen overtuigen heeft.

Benson keerde deze zomer terug naar Genk na zijn boerenjaar bij Moeskroen. Met zes goals en negen assists had hij daar een serieus aandeel in de remonte na Nieuwjaar. De 22-jarige winger zou echter weer uitgeleend worden, maar had zijn zinnen gezet op de Champions League met Genk.

Hij wou iedereen overtuigen en door de blessure van Theo Bongonda kreeg hij ook een basisplaats. Hij liet al een paar mooie dingen zien, al wil hij soms zich nog te veel bewijzen. Maar misschien komt dat goed nu Genk zijn vertrouwen in hem duidelijk laat zien.

Luxe voor Mazzu

Het jeugdproduct van Lierse krijgt eerstdaags immers een nieuw contract voor vijf seizoenen voorgeschoteld aan verbeterde voorwaarden. Beide partijen zijn eruit en hij ligt dan vast in de Luminus Arena tot 2024. Zijn huidig contract liep trouwens nog tot 2021.

Benson moet op de linkerkant de concurrentie aangaan met Bongonda. De Limburgers hebben geen gebrek aan flankaanvallers met ook nog Paintsil, Ito, Nygren en Hagi die daar ook kunnen spelen en Ndongala. Voor die laatste wordt echter nog een oplossing gezocht, want hij zou weinig vooruitzichten hebben op speelminuten, al is hij momenteel wel licht geblesseerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties