Het belooft een spannend seizoen te worden in 1B: "Waarschijnlijk twee favorieten, maar serieuze outsiders."
Nils Wens
| 28 reacties

Lokeren en Beerschot, maar ook Union, OHL en Westerlo: wordt de competitie in 1B zeer open?

Het belooft een spannend seizoen te worden in 1B: "Waarschijnlijk twee favorieten, maar serieuze outsiders."
Foto: © photonews

Vanavond begint het kampioenschap in 1B met het eerste duel van het seizoen tussen Beerschot en Lokeren. Deze twee ploegen zijn de grote titelfavorieten, maar volgens Guillaume François kunnen er wel wat verrassingen zijn.

Een jaar na het verlaten van 1B, is  Guillaume François terug van weggeweest. Hij speelt zaterdag met Virton op het veld van OHL. 

En de oude Zebra denkt dat Lokeren en Beerschot zich de komende maanden veel zorgen zullen moeten maken. "Zij zijn zeker de twee grote favorieten, maar ik denk dat alle andere clubs ook iets te zeggen hebben," aldus de speler van Virton.

Union, OHL, Westerlo...

Naast de Antwerpenaars en de Waaslanders wijst Guillaume François op minstens drie serieuze buitenstaanders. "Union heeft vorig jaar een aantal zeer goede dingen laten zien en ze zijn erin geslaagd een groot deel van hun selectie te behouden. OHL heeft zich goed versterkt en lijkt klaar om het seizoen te beginnen. En ze zullen rekening moeten houden met Westerlo, die deze zomer ook een aantal goede transfers heeft gedaan. Ik denk dat het een goed gevecht zal worden", benadrukt hij. 

Het belooft dus een grote strijd te worden. "Aangezien er slechts acht teams zijn, is het niveau van de competitie aanzienlijk gestegen en dat maakt het komende seizoen nog spannender", besluit de inwoner van Libramont, die van plan is om samen met Virton optimaal te profiteren van zijn terugkeer naar de 1B.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties