Prono van de redactie: 1. Kan Lokeren na de degradatie onmiddellijk weer stijgen?

Kevin Vanbuggenhout Alexandre Fiammetti
Kevin Vanbuggenhout en Alexandre Fiammetti
| 9 reacties
Prono van de redactie: 1. Kan Lokeren na de degradatie onmiddellijk weer stijgen?

Ook in 1B start dit weekend de competitie. We stellen u alle acht ploegen voor. Vandaag: Sporting Lokeren.

Prono:

Door de onzekerheid aangaande "Propere Handen" was het eerst wachten op activiteit op de transfermarkt. Desondanks hebben de Waaslanders verschillende spelers aangetrokken om het doel te verwezenlijken, onmiddellijk weer promoveren. Glen De Boeck is ook op Daknam gebleven om de club samen met nieuwe eigenaar Louis de Vries weer naar 1A te brengen. De T1 zal geassisteerd worden door Lorenzo Staelens, met wie hij voor de vierde keer gaat samenwerken. Lokeren heeft bovendien ook sterke resultaten behaald in vriendschappelijke matchen.

Transfers:

De Waaslandse club heeft enkele ervaren spelers verloren. Niet in het minst Olivier Deschacht. De centrale verdediger verlengde zijn contract niet. De IJslandse international Skulason is vertrokken naar de kust (Oostende), Musona is teruggekeerd naar Anderlecht nadat zijn uitleenbeurt afliep. Ook De Wolf (Eupen), Diaby (Barsnley), Miric (Banka Luka) en Terki (F91 Dudelange) zoeken andere oorden op.

Lokeren heeft Jelle Van Damme transfervrij overgenomen om zijn verdediging te versterken en onder andere Deschacht te vervangen. De Jonghe (Beerschot) is een versterking op linksachter en de ex-Zebra N'Ganga (Ermis Aradippou) verhoogt de concurrentie op de rechterkant. Voorin is er een kwaliteitsinjectie met de komst van Hajric (Radomlje), de voormalige Spaanse jeugdinternational Navarro (Valencia), de Japanner Amano (Yokohama Marinos) en de beste speler uit de tweede amateurklasse in Vlaanderen, Nzinga.

Sterke punten:

Lokeren beschikt over een solide ploeg. Elke positie is dubbel bezet. Wat vorig seizoen toch wel ontbrak. Op aanvallend vlak is de ploeg versterkt. De nieuwe eigenaar koestert hoge ambities. De staff en de spelers om deze waar te maken, zjn aanwezig. Stamnummer 282 is in goede positie om zo snel mogelijk te promoveren.

Zwakke punten : 

De competitie in 1B zit heel anders in mekaar dan op het hoogste niveau. De Waaslanders zullen het etiket van favoriet moeten dragen en met druk op de schouders moeten spelen van begin tot einde. Ook zal het even wennen zijn om het tegen elke ploeg vier keer te moeten opnemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties