Interview Vertrek van topschutter bij tegenstander doet Maxime Biset niet zweven: "Op die manier goede start teweeg brengen"

Vertrek van topschutter bij tegenstander doet Maxime Biset niet zweven: "Op die manier goede start teweeg brengen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In eerste klasse B wil ook Westerlo dit seizoen nog meer een rol van betekenis gaan spelen. Een goede start is dan niet te versmaden en dat betekent: gaan winnen in Lommel. De Limburgers kunnen niet langer rekenen op Leonardo Rocha, maar Maxime Biset blijft voorzichtig.

Biset doet in de aanloop naar de eerste competitiematch van zijn team al een eerste vaststelling. "Er is veel veranderd bij verschillende ploegen. Hier en daar zijn wel spelers vertrokken. Het is moeilijk om iedere ploeg in te schatten. Het gaat ook om een eerste wedstrijd. Iedereen zal honderd procent zijn."

Niet teveel nadenken dus, gewoon alles geven. "We moeten niet speculeren. We hebben wel een heel hechte groep en een goede organisatie. Op die manier kunnen we een goede start teweeg brengen. We hebben wat extra ervaring bij. Iedereen zal er willen staan op de eerste speeldag. Dat geeft een gezonde druk."

Onbekend is onbemind 

Lommel was vorig seizoen als promovendus de revelatie en daar zaten de doelpunten van topschutter Rocha toch voor heel wat tussen. Ondertussen is de Portugees vertrokken naar Eupen. "Dan komen er weer andere jongens in de plaats. Onbekend is onbemind. Het is soms beter om te weten wie je tegenover u hebt dan dat het niet gekend is", verkeert Biset daardoor niet in hoera-stemming.

Als verdediger kan het soms ook prettig zijn om je te meten met een topaanvaller. "Het waren plezante duels tegen Rocha. Het is goed voor hem dat hij die transfer heeft weten te versieren. Het is toch de wens van iedere speler om een stap hogerop te zetten. In zijn plaats kan er een andere speler opstaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties