"KV is een geschenk uit de hemel" : Yannick Thoelen herleeft na moeilijke periode bij AA Gent

"KV is een geschenk uit de hemel" : Yannick Thoelen herleeft na moeilijke periode bij AA Gent
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yannick Thoelen is herboren bij KV Mechelen. Na een moeilijke periode zat hij heel diep bij AA Gent. Maar door het verlies van hun te vroeg geboren dochtertje Lia heeft Thoelen het voetbal wel leren relativeren. "Alles wat ik doe, doe ik voor Lia", aldus Thoelen.

Hij speelde vier seizoenen voor AA Gent. Begin dit seizoen werd hem meegedeeld dat hij niet langer welkom was bij de A-kern van AA Gent. Thoelen moest, samen met enkele andere A-kernspelers, de conditie onderhouden met de beloften. "Een gebrek aan respect", zegt Thoelen in Het Nieuwsblad, "zeker omdat ik altijd respect heb getoond voor de club en haar fantastische fans."

De opluchting was dan ook groot toen er enkele weken geleden een oplossing uit de lucht viel: "Ik probeerde de moed erin te houden, maar op de duur ga je aan jezelf twijfelen. Er was concrete interesse van een Griekse ploeg, van Waasland-Beveren, van Eupen, van KV Kortrijk... maar het werd telkens niets. Toen Wouter Vrancken me opbelde, heb ik direct mijn manager gecontacteerd. Dit moest hij in orde brengen, maakt niet uit hoe."

Symbolisch is de keuze voor het rugnummer 15. Het verwijst naar 15 januari, de dag waarop Thoelens dochtertje Lia te vroeg geboren werd en overleed. "Ik heb dat gedaan om haar zo dicht mogelijk bij mij te hebben. Nog elke dag voel ik de pijn, het is moeilijk om erover te praten. Ik mis Lia zo hard. Al moet ik benadrukken dat we fantastische steun hebben gekregen, ook vanuit de voetbalwereld. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe goed dat voelde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties