Interview Exclusief: Ex-speler KV Mechelen blikt terug op passage bij Juventus: "Ik heb met Cristiano Ronaldo getraind"
Kevin Vanbuggenhout Alexandre Fiammetti
Kevin Vanbuggenhout en Alexandre Fiammetti
| 4 reacties

Benjamin Mokulu beklaagt zich avontuur bij Juventus allerminst

Exclusief: Ex-speler KV Mechelen blikt terug op passage bij Juventus: "Ik heb met Cristiano Ronaldo getraind"
Foto: © photonews

De laatste vier jaar heeft Benjamin Mokulu in Italië doorgebracht. Een keuze die hij niet betreurt. Afspraak met een aanvaller die werkelijk la Dolce Vita beleeft.

De Brusselaar verhuisde in 2015 naar Italië om bij Avellino in de Serie B te gaan spelen. Na ook nog de kleuren te hebben verdedigd van Frosinone, Cremonense en Carpi, belandde Mokulu op huurbasis bij de tweede ploeg van Juventus.

Topclub met schitterende infrastructuur

"Een ongelooflijke ervaring", zegt Mokulu hierover. "Ik heb verschillende keren met Cristiano Ronaldo getraind bij de eerste ploeg. De Oude Dame is een topclub met schitterende infrastructuren. Als ze het me nog eens zouden vragen, zou ik onmiddellijk 'ja' zeggen."

Hoe is de bonkige spits eigenlijk in Turijn beland? "Ze zochten een aanvaller met mijn profiel en ervaring om de ploeg en de jongeren te helpen. Ik had willen blijven, maar het is onmogelijk om bij de U23 te spelen als je meer dan 50 wedstrijden gespeeld hebt in eerste of tweede klasse. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️⚽️

Une publication partagée par benjamin mokulu (@mokulu888) le

De 29-jarige speler koos vervolgens tijdens de Mercato voor Padova. "Een club uit de Serie C die elke match kan rekenen op de aanwezigheid van 10 000 supporters en zich bevindt op veertig kilometer van Venetië. De bestuurders hebben een ambitieus project en willen promoveren naar de Serie B. "

De Brusselaar vergelijkt ook nog eens het Italiaanse voetbal met het Belgische. "Het is compleet verschillend. Het blijft hier meer geschoten. Als je hier 15 goals maakt, kan je er 25 maken in België. Je krijgt misschien maar twee kansen per match."

Mokulu heeft er de voorbije jaren ook wel wat opgestoken. "Ik vind mijn positiespel en mijn vista verbeterd is sinds ik naar Italië gekomen ben. Het is een land waar ik me goed voel. Momenteel wil ik er nog wel blijven. De Serie A? Ik geloof er nog altijd niet en laat het hoofd niet hangen. "

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties