Bob Peeters verklaart wat wellicht dé sterkte van coleider Westerlo gaat zijn
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Bob Peeters ziet dat doelman Berke Özer zijn verdediging vertrouwen geeft

Bob Peeters verklaart wat wellicht dé sterkte van coleider Westerlo gaat zijn
Foto: © photonews

Na twee speeldagen in eerste klasse B hebben nog twee ploegen het maximum van de punten. Westerlo is één van die teams. De troepen van Bob Peeters zijn dus goed aan het seizoen begonnen. Als ze die lijn kunnen doortrekken, zal dat waarschijnlijk te danken zijn aan een sterke defensie.

Westerlo heeft immers nog geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd en daar ligt de sleutel van het succes. "Onze twee clean sheets zijn absoluut belangrijk", weet Bob Peeters. De trainer van de Kemphanen kan zijn verdediging vormen met spelers die er vorig seizoen al waren, een voordeel. Toch is het de nieuwe Turkse keeper Berke Özer die volgens Peeters mee het verschil maakt.

"Ik denk dat we tegen OHL minder hebben weggegeven dan in Lommel. We hebben nu ook een doelman die vijf meter uit zijn doel durft spelen en verder ook. Iemand die de ballen komt halen en komt wegboksen. Dat is heel goed voor het vertrouwen van de verdedigers", realiseert Peeters zich.

De kwaliteit aan de bal moet nog beter - Bob Peeters

Desondanks blaast de voormalig Rode Duivel niet te hoog van de toren. "We blijven heel nuchter. Er zijn nog werkpunten. De kwaliteit aan de bal moet nog beter. Het is ook nog vroeg. Je zag vorig jaar ook dat Beerschot en Mechelen eerst op dreef moesten komen, maar nadien door de competitie fietsten. We waren toen ook goed gestart en kenden dan een terugval. Die moeten we nu proberen te vermijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties