Brys nog steeds kwaad: "Onrechtvaardig!"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 11 reacties

Marc Brys kan niet om met de gele kaart voor Yohan Boli

Brys nog steeds kwaad: "Onrechtvaardig!"

Marc Brys moet het vanavond zonder Yohan Boli doen. De aanvaller werd geschorst na een gele kaart waar toch wel wat om te doen was. Ook op de vooravond van de match tegen Zulte Waregem lag dat nog zwaar op de maag van de STVV-trainer.

Brys vindt het niet kunnen dat hij Boli moet missen na een misser van de scheidsrechter. “Hier zitten we toch echt wel met een anomalie in het reglement van de bond. Na elke wedstrijd moeten wij een document invullen over hoe wij de scheidsrechter zagen. Dat hebben we na Anterp dan ook gedaan. We konden aan de tv-beelden zien dat er wél contact was tussen Lamkel Ze en Boli. Penalty dus? Dat blijft subjectief. Maar het was géén schwalbe", aldus Brys in HBvL.

"De VAR mag niet oordelen over die tweede gele kaart. De kans om een achterstand recht te zetten werd ons ontnomen. Maar bovenop, met de kennis van zaken, wetende dat er een foute beoordeling was: je wordt dan de week nadien nog eens gestraft omdat je je spits niet kan opstellen. Een onrechtvaardigheid. En onrechtvaardige zaken moeten uit het voetbal. Ik begrijp de stoïcijnse bond hier niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties