Philippe Clement ziet een voordeel in 'speciale match': "Als speler hiervoor niet scherp zijn, hebben ze hier geen plaats"

Philippe Clement ziet een voordeel in 'speciale match': "Als speler hiervoor niet scherp zijn, hebben ze hier geen plaats"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft enkele dagen op een wolk geleefd na de kwalificatie voor de Champions League en een droomloting qua tegenstanders met naam en faam. Nu moet er ook weer gepresteerd worden in de competitie. Dat het meteen tegen een andere topploeg is, ziet Clement als een voordeel.

Club Brugge ontvangt zondagnamiddag zijn ex-ploeg RC Genk. "Een heel speciale match, hé", steekt Clement het op zijn persbabbel niet onder stoelen of banken. "Ik ben iemand die heel nauw samenwerkt met zijn spelers. Je hebt een beetje een vader-zoon relatie. Na een tijd bouw je een heel sterke band op. Als je dan twee maanden nadien die jongens opnieuw tegenkomt, is dat heel speciaal."

Spelers niet overladen met info

De bezoekende spelers zullen niet kunnen verrassen met hun kwaliteiten, want Clement kent ze door en door. "Ik denk niet dat dit zoveel verschil maakt. We analyseren tegenstanders altijd diepgaand, met heel de staf. Ik heb misschien te veel info nu. Het is ook niet de bedoeling om de spelers te gaan overladen met info. Je moet een goede mix maken van wat je zegt en wat je niet doet. Da's een beetje moeilijker dan een andere match."

Bij de Limburgers denken ze er misschien hun voordeel mee te kunnen doen. "Hun spelers weten ook wat ik wil op een veld", erkent Clement. Aan een scenario waarbij Club niet klaar is voor de match door de vreugde op het Europese toneel, wil de coach niet denken. "Ik denk dat het een voordeel is dat het tegen Genk is. Als spelers hiervoor niet scherp zijn, hebben ze hier geen plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties