Geweldige matchen voor Standard: "Daarom gaan we naar Europa"

Nils Wens
| 3 reacties
Geweldige matchen voor Standard: "Daarom gaan we naar Europa"
Foto: © photonews

Standard kwam vorig seizoen al in een moeilijke groep terecht, maar het zal in Groep F met Arsenal en Eintracht Frankfurt genoegen moeten nemen met de status van buitenstaander.

We hoorden reacties van vreugde op de Academy in het spelersblok, toen Standard te weten kwam dat ze tegen Arsenal zouden spelen. Maar het is heel sereen dat Renaud Emond commentaar kwam leveren op deze loting, waar ook Vitoria Guimaraes bij betrokken was. "We hebben een aantal geweldige teams getrokken, met een finalist en een halve finalist van de vorige editie", zegt Emond.

"Vitoria zal ook een harde tegenstander zijn. Het is een zeer sterke groep, maar we zullen ons kunnen meten met deze teams."

"Met uitzondering van Gent hebben alle Belgische clubs mooie tegenstanders, we zullen het tegen de beste opnemen," antwoordde Michel Preud'homme. "Maar daarom gaan we naar Europa, om tegen mooie tegenstanders te spelen... Guimaraes is solide voor pot 4, want toen ik in Portugal was, was het een club die al rond de vierde of vijfde plaats eindigde, het is een goede club in deze competitie.".

Standard zal tegen teams spelen met een Engelse, Duitse of Portugese stijl. "Het is interessant voor een coach om wedstrijden voor te bereiden tegen teams met verschillende soorten qua speelstijl", zegt Michel Preud'homme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties