Genk-directeur volgt redenering van Club Brugge: "Ook wij zeggen niet nee tegen een BeNeLeague"

Genk-directeur volgt redenering van Club Brugge: "Ook wij zeggen niet nee tegen een BeNeLeague"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Genk trekt zondag naar Club Brugge. De clash tussen de twee ploegen die Champions League spelen. Op dit moment misschien ook de twee best geleide clubs, met Club die nog iets ambitieuzer is. Maar dat is ook normaal, vindt de algemeen directeur van Genk, Erik Gerits.

In Brugge praten ze al luidop over alternatieven voor de bestaande competitie. "Club is net als ons enorm ambitieus. Iedereen weet dat er veel beweegt binnen UEFA. Voor die evolutie moeten ook wij zeker oog hebben", aldus Gerits in HBvL

"Daarom zeggen wij bijvoorbeeld ook niet bij voorbaat nee tegen een BeNeLeague, die het niveau kan opkrikken. Het is ook de reden dat we hevig voorstaander blijven van de play-offs. Nu spelen we minstens twintig toppers per seizoen, dat zijn tien thuismatchen voor een (bijna) volgelopen stadion."

Historische voorsprong

Dat Club daarover praat is ook niet verwonderlijk. Ook Gerits heeft bewondering voor hun beleid. "Omdat ze op alle niveaus binnen hun organisatie de lat enorm hoog durven leggen. Natuurlijk kunnen we ons niet helemaal vergelijken met Club Brugge. Zij hebben een historische voorsprong op ons, door hun prestaties in het verleden hebben ze een aanhang over het hele land. Dat maakt op het vlak van toeschouwersaantallen, maar ook commercieel een enorm verschil. Hun budget is het dubbele van het onze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties