KV Kortrijk is thuis duidelijk de sterkste, STVV gaat onderuit tegen Eupen

Arjen T'Sjoen

Hoewel de interlandperiode stilaan op gang komt, zijn ook de ploegen in de Jupiler Pro League nog volop bezig. Deze namiddag speelden KV Kortrijk en STVV.

KV Kortrijk nam het thuis op tegen Sporting Charleroi en was duidelijk de beste. Bij De Kerels stonden nieuwkomers Jakubech en Tuta in de basis. Charleroi zette de teruggekeerde Kaveh Rezaei in de ploeg.

KV Kortrijk was over de volledige wedstrijd de betere ploeg en won uiteindelijk met duidelijke 3-0 cijfers. Jovan Stojanovic, net terug uit blessure, maakte het eerste en laatste doelpunt. Ook Imoh Ezekiel zette zijn naam op het scorebord.

STVV

Sint-Truiden kreeg thuis KAS Eupen op bezoek. Dit weekend speelden beide ploegen al tegen mekaar en won STVV met 0-2. Marc Brys koos voor heel wat nieuwe namen en nieuwkomers Suzuki, Konaté, Lucas, Lee, Ito en Colido kregen hun kans. Bij Eupen speelde Penarada een eerste keer mee, hij kwam op de laatste transferdag over van Watford.

Na een flauwe eerste helft kwam STVV na de rust op voorsprong. Nieuwkomers Suzuki en Colido maakten de doelpunten. Eupen liet zich niet ontmoedigen en Toyokawa scoorde enkele seconden na de 2-0 de aansluitingstreffer. Een tiental minuten later zetten Ciampichetti (2-2) en Milicevic (2-3) de eindcijfers op het bord.