Origi en Januzaj krijgen recht van verdediging en komen terug op hun prestatie in San Marino
Kevin Vanbuggenhout Malik Hadrich
Kevin Vanbuggenhout en Malik Hadrich
| 10 reacties

Origi en Januzaj komen terug op hun prestatie in San Marino

Origi en Januzaj krijgen recht van verdediging en komen terug op hun prestatie in San Marino
Foto: © Photonews

Dat het voorbije vrijdag geen denderende prestatie was van de Belgen tegen San Marino, is wel duidelijk. De Duivels hadden een penalty nodig om de leiding te nemen. Pas nadat Origi en Januzaj gewisseld werden, ging de machine enigszins draaien. Met dank aan hun vervangers Mertens en Chadli.

De kritiek achteraf was dan ook vooral geuit aan het adres van Origi en Januzaj. Divock Origi moest in San Marino vanop de linkerkant de diepe spits ondersteunen. "Ik ben het niet gewoon om in die rol te spelen. Ik heb daar nog nooit gespeeld bij Liverpool. Ik zeg niet dat ik er niet van hou op de linkerflank te spelen, maar het is wel anders."

Meerdere keren bijgestuurd

Nadat hij uitgespeeld werd op de rechterflank kwam Adnan Januzaj met hetzelfde verhaal aandraven bij La Dernière Heure / Les Sports: "De coach heeft me tijdens de match verschillende keren bij hem geroepen om mijn positie bij te sturen. Ik ben het niet gewend om op die plaats te spelen. Je moet daar meerdere matchen spelen eer je je kan verbeteren. Maar ik leer van mijn fouten, het is zo dat je progressie kan maken."

Hoewel hij geen namen noemde, was het wel duidelijk dat Roberto Martinez niet geheel tevreden was met wat Origi en Januzaj lieten zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties