Oranje staat er weer: "Vroeger had je de battle van de Grote Vier, nu zijn er geen ego's meer"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 4 reacties

Ryan Babel ziet dat de sfeer bij het Nederlands elftal weer top is

Oranje staat er weer: "Vroeger had je de battle van de Grote Vier, nu zijn er geen ego's meer"
Foto: © photonews

Het Nederlands elftal vloerde de afgelopen vijf dagen zowel Duitsland als Estland. Met een uitblinkersrol voor Ryan Babel, de 32-jarige spits die eindelijk de nummer 1 is bij Oranje. En hij ziet dat het goed gaat...

Babel werd vroeger altijd uitgespeeld als invaller. "Mijn concurrent was toen Eljero Elia", zegt Babel aan Voetbal International. "Die deed het ook goed, maar wat me opviel was dat Van Marwijk altijd dezelfde wissels had. De rest voelde: ik ben bij het Nederlands elftal gewoon een sparringpartner. Je had niet het gevoel dat je een kans kreeg als je je best deed."

Het was toen ook drummen voorin met Wesley Sneijder, Arjen Robben, Van der Vaart en Robin van Persie. "Je had de battle tussen De Grote Vier. Zij wilden in mijn beleving allemaal de nummer één zijn. Hoe gek het ook klinkt: dit is volgens mij meer een team. Ik heb nu niet het gevoel dat we ego's hebben. We gunnen elkaar allemaal het doelpunt, de actie of de pass. Het is meer een geheel, er is er niet één die er met kop en schouders bovenuit steekt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties