📷 Deze Genkies beleefden acht jaar geleden een bizare campagne in de Champions League
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Het is acht jaar geleden dat Racing Genk nog eens Champions League mocht spelen

📷 Deze Genkies beleefden acht jaar geleden een bizare campagne in de Champions League
Foto: © photonews

Acht jaar is het intussen geleden dat Racing Genk nog mocht aantreden in de Champions League. Een eeuwigheid in het voetbal. Enkele uren voor Genk aan de nieuwe campagne begint, blikken wij nog eens terug op die van het seizoen 2011-2012.

Na het titeljaar -waarin de Limburgers tot de laatste seconde moesten knokken om Standard af te houden- verloor Racing Genk Thibaut Courtois en Marvin Ogunjimi. Kevin De Bruyne bleef wel in België om aan te treden in de Champions League.

Genk kende een bizar parcours in een zware poule met Chelsea, Valencia en Bayer Leverkusen. Niemand kwam winnen in de -toenmalige- Cristal Arena. Tegen Valencia bleef het 0-0 op speeldag één, tegen Chelsea en Leverkusen werd het 1-1.

Toch eindigde Genk laatste met drie punten. De nederlaag tegen Leverkusen was nog nipt. Het werd 2-0, maar de ingevallen Michael Ballack verdubbelde pas in de extra tijd van de tweede helft de score. Ook Sidney Sam (deze zomer nog een tijd bij Anderlecht) en Bernd Leno stonden toen onder meer tussen de lijnen bij de Werkself.

De andere verplaatsingen waren er om snel -of net niet- te vergeten. Op Stamford Brigde werd het 5-0, op verplaatsing bij Valencia zelfs 7-0.

Van het Genk van toen blijft niemand meer over sinds het vertrek van Thomas Buffel. Op de slotspeeldag kregen wat andere jongens speelminuten, maar op speeldag vijf stonden heel wat bekende namen aan de aftrap.

Jelle Vossen -die de twee doelpunten maakte tijdens die campagne- stond in spits naast Elyaniv Barda. De Bruyne en Buffel voetbalden op de flanken, Daniel Töszer en Fabien Camus samen in het centrum.

Achterin speelden Daniel Pudil, Nadson en Khaleem Hyland. Wie er als rechtsachter fungeerde? Jawel: Anthony Vanden Borre. Laszlo Köteles stond in doel.

Dit jaar neemt Genk het op tegen Liverpool, Napoli en Red Bull Salzburg. De derde plaats is behoudens een mirakel het hoogst haalbare. Vanavond staat in dat opzicht meteen een cruciale wedstrijd op het programma. Er zal meteen veel duidelijk worden wat de Genkies mogen ambiëren op het kampioenenbal.

Tekent men in Limburg op dit moment om maar drie wedstrijden te verliezen net als acht jaar geleden? Wellicht wel. Tekenen ze om met drie punten opnieuw laatste te worden? Natuurlijk niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties