Donk weigerde Anderlecht: "Ik kan niet voor hen spelen"
Nico Wieme
| 65 reacties

Ryan Donk keert terug naar Jan Breydel: "Club is familie"

Donk weigerde Anderlecht: "Ik kan niet voor hen spelen"
Foto: © Photonews

Woensdagavond begint Club Brugge aan zijn Champions Leaguecampagne met een thuismatch tegen Galatasaray. Het bezoek van de Turkse grootmacht betekent meteen de terugkeer van oudgediende Ryan Donk naar Jan Breydel.

Tussen 2009 en 2013 trok Ryan Donk maar liefst 130 keer het shirt van Club Brugge aan. De rijzige Nederlander kon in die periode geen prijs pakken met blauw-zwart, maar kijkt toch met plezier terug op zijn periode in België.

“De liefde is er nog altijd”, laat Donk optekenen in HLN. “Ik kan in België geen andere ploeg zien. Anderlecht heeft mij een paar jaar terug een voorstel gedaan. Ik heb hen meteen bedankt en gezegd dat ik niet voor hen kan spelen. Ik ben Club té dankbaar.”

Donk herinnert zich nog hoe de buitenwereld in die tijd lachte met de moeilijke periode waarin de West-Vlamingen verkeerden. “Iedereen beschouwde de ingrepen van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert als een grap, maar nu zijn ze allemaal op zoek naar een ticketje om Club te zien spelen. Nu bij Club het gevoel heerst dat ze prijzen kunnen pakken, gaan ze over de tegenstand heen.”

Blauw-zwart is in België de meest succesvolle club van de voorbije vijf jaar. Donk verklaart waarom hij en zijn ploegmakkers nooit een prijs pakten. “We hadden genoeg talent, ja, maar die grote wil, die drang om een prijs te pakken, die was er niet. Je moet ook de wedstrijden waarin je slecht bent, zien te winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties