Direct belangrijke match voor Standard : "Thuis opnieuw 9 op 9 halen wordt niet evident"
Dennis Rosiers vanuit l'Académie RLD
| 1 reacties

"Thuis opnieuw 9 op 9 halen wordt niet evident"

Direct belangrijke match voor Standard : "Thuis opnieuw 9 op 9 halen wordt niet evident"
Foto: © photonews

Als Standard Europees wil overwinteren, zal het thuis niet veel punten mogen morsen. In die optiek is de thuismatch van donderdag tegen Vitoria, op papier de zwakste tegenstander, een levensbelangrijke wedstrijd.

Het is aanvoerder Renaud Emond die de pers te woord staat daags voor de match tegen Vitoria. "Het helpt dat je ervaring hebt met dit soort grote wedstrijden. We zitten in een heel sterke poule dit seizoen, maar we zullen er staan."

Op de tweede speeldag staat een uitwedstrijd tegen Arsenal - vorig jaar verliezend finalist - op het programma. Standard kan dus morgen maar beter de drie punten thuis houden. "Vorig seizoen haalden we thuis 9 op 9. We versloegen onder meer Sevilla en Krasnodar op Sclessin. Dat zal dit seizoen iets moeilijker worden, denk ik, maar we zullen er alles aan doen", verzekert Emond. "Daarnaast moeten we toch iets proberen te rapen in de uitwedstrijden."

De Rouches hebben al beelden te zien gekregen van hun Portugese tegenstander. Ze hebben geconstateerd dat Vitoria een solide blok is. "Het is inderdaad een sterke ploeg, zeker als je weet dat ze uit de 'zwakke' pot 4 komen. We hebben dan ook zeker respect voor hen", besluit Emond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties