Dewaele keert terug naar Club Brugge
Nico Wieme
| 32 reacties

Dewaele: "Bij Club gaan testen in Anderlechtshirt"

Dewaele keert terug naar Club Brugge
Foto: © photonews

Zondag treedt Sieben Dewaele met Anderlecht aan in Jan Breydel. De paars-witte middenvelder keert terug naar de club waar hij vijf jaar gespeeld heeft. "Sieben is wel in een Anderlechtshirt gaan testen bij Club", aldus papa Jurgen.

Ei zo na verkaste Sieben Dewaele tijdens de vorige mercato naar Beerschot, KV Kortrijk of STVV, maar een gesprek met Vincent Kompany zorgde ervoor dat de West-Vlaming in de hoofdstad bleef. “Naar mijn gevoel was het tijd om eindelijk te gaan spelen in een eerste elftal”, beweert Dewaele in HLN.

Na zijn eerste voetbalervaring bij de jeugd van Groene Duivels Ingooigem en een tussenstop bij Zulte Waregem verhuisde Dewaele nog op jonge leeftijd naar Club Brugge. Hoewel het volledige gezin Anderlechtfan is, was dat niet de reden waarom hij op twaalfjarige leeftijd Brugge voor Brussel verliet. “Voetbal combineren met middelbare studies bleek bij Anderlecht beter georganiseerd”, aldus Siebes vader.

Zondag kijkt Dewaele zijn ex-ploeg in de ogen en daar kijkt papa Jurgen naar uit. “Ik hoop dat Anderlecht wint en dat Sieben het goed doet." Daarin kan Sieben zich volledig vinden. "Laat mij eerst bevestigen. Ik ben te nuchter om te dromen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties