Lokeren pakt eerste driepunter van het seizoen en duwt Roeselare zo nog dieper in de put
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Daknam
| 3 reacties

Lokeren klopt Roeselare in eigen huis en geeft de rode lantaarn door aan de West-Vlamingen

Lokeren pakt eerste driepunter van het seizoen en duwt Roeselare zo nog dieper in de put

De eerste driepunter voor Sporting Lokeren is een feit. Door de 2-0 zege geven de Waaslanders de rode lantaarn door aan Roeselare en bezorgen ze de West-Vlamingen nog wat meer miserie. Jelle Van Damme en Mickaël Tirpan gaven de thuisfans reden tot feesten met hun goals.

Van een kelderkraker was wel degelijk sprake, want beide ploegen deelden de rode lantaarn met slechts twee punten na zes speeldagen. Voor Lokeren stond er toch iets meer druk op de ketel. Ze speelden thuis en het begon met hogere ambities aan dit seizoen. Roeselare had bovendien nog geen punt gesprokkeld buitenshuis en koppelde daar een doelpuntensaldo van -10 aan, om nog maar van de financiële perikelen te zwijgen.

Alerte Verhulst

Op het veld telt dat allemaal niet en daar stonden gewoon twee ploegen in puntennood tegenover elkaar. Het was zelfs Verhulst die zijn ploeg al voor een erg vroege achterstand moest behoeden. Godwin liep Tirpan eraf op links en viseerde de korte hoek. Vijf minuten later mikte Rommens een half metertje over en Lokeren dreigde een eerste keer via een kopbal van Hajric.

Wat daarna volgde was een 20 minuten durend festival van slordigheden, maar daar maakte Jelle Van Damme een einde aan. Een hoekschop vanop links werd verlengd aan de eerste paal en de 35-jarige middenvelder schoof het leer in doel.

Dubbele bonus

Daarna begon de thuisploeg met meer vertrouwen te voetballen en Roeselare gaf stilstaande fases weg rond de grote rechthoek. Bij een daarvan kopte Diakhaté hard, maar recht in de armen van Biebauw. De thuisploeg bleef doorduwen en De Jonghe mocht voorzetten vanop de achterlijn. Niemand beroerde de bal, waarna Tirpan zijn kans waagde. De rechtsachter hield zijn schot laag en vond de verste hoek. Lokeren nam zo een mooie, dubbele bonus mee naar de kleedkamer.

Ongevaarlijk Roeselare

De bezoekers kwamen met twee nieuwe namen, Andzouana en Bassani, en veel goede intenties uit de kleedkamer, maar ze maakten nooit aanspraak op de aansluitingstreffer. Een schuchtere poging van Vervoort was zowat de enige doelkans voor de KSV, maar die ging hoog over.

Lokeren had daarentegen wel kansjes, maar de wedstrijd helemaal doodmaken lukte niet. Amano's puntertje vanuit een scherpe hoek was niet gekadreerd en invaller Navarro zag zijn knal maar enkele centimeters naast gaan.

De thuisploeg consolideerde de partij en mag er zo drie punten bijschrijven. De Waaslanders nemen wat afstand van Roeselare, dat nu alleen laatst staat, en wippen over Lommel dat zondag op bezoek moet bij OH Leuven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties