Onnodig bij Anderlecht, direct renderend bij Gent: "Vertrouwen is het grote verschil"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 22 reacties

Sven Kums heeft een onmiddellijke impact op AA Gent

Onnodig bij Anderlecht, direct renderend bij Gent: "Vertrouwen is het grote verschil"
Foto: © photonews

Wat thuiskomen niet allemaal kan doen voor een mens. Sven Kums kwam bij Anderlecht niet meer in de plannen voor en werd door een groot deel van de fans uitgespuwd. Bij Gent stond hij onmiddellijk in de basis en zorgt hij mee voor het beste voetbal van België.

't Is ons altijd een raadsel geweest waarom Kums niet dezelfde prestaties bij Anderlecht kon brengen als bij Gent. Dat hij een goeie voetballer is, staat immers buiten kijf. De manier van spelen zal er wel mee te maken hebben gehad. Maar ook: Kums is bij Anderlecht nooit algemeen aanvaard.

En dat maakt volgens Erwin Vandendaele, de gewezen middenvelder van Club Brugge, Anderlecht en Gent het grote verschil. "Hij krijgt bij Gent vertrouwen hé. Dat was in Anderlecht niet het geval. Dat is hun probleem, in Gent is hij een belangrijke speler", aldus de 74-jarige Vandendaele.

Hij werd niet voor niets Gouden Schoen

"Hij zit zelfs nog niet aan zijn top en hij draagt al mee het middenveld. Naast Vadis Odjidja voelt hij zich goed. Hij kan alleen nog beter worden, want hij heeft lang niet gespeeld. Dat hij talent heeft is duidelijk, hij werd niet voor niets Gouden Schoen."

Het middenveld van de Buffalo's loopt als een trein. Met Owusu achter Odjidja en Kums staan er drie pure voetballers centraal. "Het hoeven niet altijd beren te zijn. Dat mag, maar hoeft niet. De recuperatie is nu ook goed. Er staat nu een zeer voetballend middenveld. En dat zie je ook zijn invloed hebben op de spitsen. Die krijgen veel zuiverder de bal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties