Wat er nodig is om het te maken? "Hard werken, een winnaarsmentaliteit en plezier in het spelletje"

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Wat er nodig is om het te maken? "Hard werken, een winnaarsmentaliteit en plezier in het spelletje"

Michel Ribeiro werkte jarenlang als techniektrainer met de Genkse jeugd. In al die jaren zag hij enkele jongens uitgroeien tot absolute toppers. Maar hij is duidelijk: "Talent alleen is niet voldoende, er komt zoveel meer bij kijken", verzekert Ribeiro ons.

“Het is voor mij telkens weer een genot om naar de Rode Duivels te kijken. Van de huidige selectie zijn er 7 à 8 jongens die ik ken van toen ze heel jong waren. Het is voor mij als trainer enorm motiverend om te zien dat deze jongens het gemaakt hebben.”

Al is het een absolute minderheid die het zo ver schopt, zelfs al heb je het talent. “Talent is zeker nodig”, trapt Ribeiro een open deur in. “Maar het zijn andere factoren die bepalen of iemand al dan niet doorbreekt: hard werken, een winnaarsmentaliteit en vooral ook plezier hebben in het spelletje. Er zijn voorbeelden genoeg van enorm getalenteerde jeugdspelers die niet doorbreken.”

Ook bij de beloften kloppen weer enkele jongens stilaan op de deur. “Ik denk voornamelijk aan Luca Oyen, amper 16, maar een echt totaalvoetballertje. Ik ken hem al van bij de U8. Hij kan echt verschrikkelijk goed voetballen.” Luca is de zoon van Davy Oyen, die onder meer bij KRC Genk, Anderlecht en PSV speelde.

Dat ook Ribeiro zelf nog aardig tegen een balletje kan trappen, ziet u in onderstaand filmpje:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties