Jeugd Anderlecht moet mentaal progressie maken: "Als ze daar niet mee omkunnen, hebben ze hier ook geen toekomst"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 9 reacties
Jeugd Anderlecht moet mentaal progressie maken: "Als ze daar niet mee omkunnen, hebben ze hier ook geen toekomst"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Amai, in deze omstandigheden naar Beerschot trekken... Het is een loden last die op de soms frêle schouders van de Anderlecht-spelers drukt. En je mag er zeker van zijn dat ze een warme ontvangst zullen krijgen.

Het was een serieuze tik die sommigen zondag kregen. Het had evengoed 8-2 kunnen zijn tegen Brugge. "We hebben heel jonge spelers en het systeem neemt tijd in beslag. Maar ja, meer tijd dan we eerst gedacht hadden", gaf Simon Davies toe. "We gaan ons ook niet verstoppen. Er is geen filosofie die de slechte resultaten kan verbloemen. Er is druk, maar die komt van intern."

Het Kiel gaat evenzeer kolken als Jan Breydel. Sommige jongeren waren daar zondag al van onder de indruk. "We hebben heel veel respect voor de tegenstander. We willen zo sterk mogelijk voor de dag komen. En ja, die sfeer kennen we. Dit is een stap die de jonge spelers moeten zetten. Ze spelen voor deze club. Als ze dat willen blijven doen, moeten ze deze ervaring opdoen. Dat moeten ze gewend raken, anders horen ze hier niet."

Ervaring

Davies ziet wel dat er jongens rond moeten lopen die hen op hun gemak kunnen stellen. "De jeugd gaat ook niet op één dag helemaal klaar zijn. Je moet ervaring hebben daarrond", knikte Davies. "Maar die is bijna terug. Vinnie traint volledig mee en Roofe is er bijna. Chadli was fantastisch tot nu toe. Het is ook niet fair om dit volledig op de jonge spelers te steken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties