"Play-off 1 halen is quasi onmogelijk voor Anderlecht" - Maar klopt dat wel?

"Play-off 1 halen is quasi onmogelijk voor Anderlecht" - Maar klopt dat wel?
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De paars-witte kansen op play-off 1 hebben tegen Waasland-Beveren een ferme knauw gekregen. Moet Anderlecht play-off 1 vergeten?

“Het tij kan en zal keren, maar play-off 1 halen is quasi onmogelijk”, vertelde Frank Eeckhout van de Fan Board van Anderlecht gisteren. “De club zou er goed aan doen dat te communiceren. Dat kan verlossend werken voor de ploeg en de achterban.  Play-off 2 is trouwens zo slecht nog niet. Door die te winnen kunnen we nog eens Europees spelen."

“Play-off 1 halen is quasi onmogelijk.” Veel harder kan één zin niet klinken voor een topclub als Anderlecht eind september.

Anderlecht heeft voorlopig amper zes punten. Dat zijn er maar drie meer dan rode lantaarn Cercle Brugge. En het zijn er acht minder dan de nummer zes Racing Genk.

Als paars-wit zich ergens aan kan optrekken, is het wel dat we een competitie met twee snelheden lijken te krijgen. De kans dat Club Brugge, Standard, Gent, Antwerp en Genk play-off 1 spelen, is erg groot.

In dat geval blijft er nog één plaatsje over. Op dit moment moet Anderlecht eigenlijk niet naar de achterstand op Genk, maar wel naar die op Moeskroen kijken.

Les Hurlus staan voorlopig namelijk op plek vijf met tien punten meer dan Anderlecht. Hoe weinig indrukwekkend Anderlecht voorlopig ook speelt en hoe knap Moeskroen het ook doet met een beperkt budget…natuurlijk loopt er bij Anderlecht veel meer kwaliteit rond dan bij Moeskroen.

Uit onze poll van gisteren blijkt dat 31 procent van jullie Zulte Waregem het zesde ticket ziet pakken.

Essevee heeft op dit moment zeven punten meer dan paars-wit. Maar er volgen ook nog twee onderlinge confrontaties.

Het is al lang geen vijf voor twaalf meer voor Anderlecht met het oog op play-off 1. Eerder twee voor twaalf. De kans dat het vrijdag op Mambourg één voor twaalf wordt, is reëel. Nadien heeft Anderlecht zestien dagen om de trein op de rails te krijgen.

Als Kompany, Chadli, Roofe en Nasri (die laatste toonde in de tweede helft tegen Waasland-Beveren eindelijk tekenen van leven) dan écht klaar zijn voor de strijd, zien we Anderlecht nog wel een gooi doen naar play-off 1. In het andere geval zou het wel eens heel erg pijnlijk seizoen kunnen worden voor de club uit de hoofdstad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties