Het niet zo geheime wapen van Club Brugge: "De beste die Club in huis heeft"

Het niet zo geheime wapen van Club Brugge: "De beste die Club in huis heeft"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge rekent vandaag op zijn aanvallende snelheid om Real Madrid in de problemen te brengen. Vooraan loopt er immers nogal wat rond dat ravage kan aanrichten in verdedigingen. En één man is net op tijd helemaal in vorm.

De loftrompet klonk sinds afgelopen weekend nog wat luider. Krépin Diatta speelde de flanken van KV Mechelen aan gort. Ze wisten niet wat ze ermee moesten beginnen: wat afstand houden of er kort op verdedigen? 't Is een dilemma, want als hij je eenmaal voorbij is, zie je hem ook niet meer terug. Als je hem zijn actie laat maken, kan je ook gewoon gezien zijn.

Benieuwd wat dat vanavond gaat geven tegen Nacho, Sergio Ramos, Carvajal... "Als hij in vorm is - en dat is hij - dan is het de beste winger die Club in huis heeft", meent analist Eddy Snelders. "Hij is snel, dribbelvaardig, heeft scorende vermogen en kan ook meeverdedigen. Alé, dat laatste liefst niet, maar toch..."

't Is een onbesproken titularis

Met drie goals en twee assists is hij dit seizoen al goed op weg om zijn cijfers van vorig seizoen gevoelig te verbeteren (2 goals en 5 assists in 28 matchen). Diatta heeft in één seizoen tijd een opvallende progressie gemaakt. In het begin kreeg hij nog kritiek voor zijn gebrek aan overzicht en gebrekkige efficiëntie.

Daar heeft de Senegalees hard aan gewerkt. Op training zou zijn werkethiek voorbeeldig zijn en er valt ook nooit een valse noot te horen over zijn professionaliteit. "Ik vind hem onbesproken titularis en een sterk wapen", aldus nog Snelders. Vanavond mag hij zich alvast meten met de wereldtop... En daar zullen ze ook wel gebriefd zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties