Moet Standard nog op zoek naar een extra centrale verdediger? Dit zijn enkele interessante pistes

Jordan Horwood
Arjen T'Sjoen en Jordan Horwood
| 4 reacties
Moet Standard nog op zoek naar een extra centrale verdediger? Dit zijn enkele interessante pistes
Foto: © photonews

De voorbije weken zag Standard met Merveille Bokadi en Noë Dussenne twee spelers voor een hele lange tijd wegvallen. Michel Preud'homme gaf al aan dat er op zoek gegaan zal worden naar een transfervrije vervanger.

Serdar Tasci, ex-Bayern 

Serdar Tasci speelde in zijn carrière voor VfB Stuttgart en Bayern München en kwam ook tot 15 interlands bij de Duitse nationale ploeg. De centrale verdediger zat na zijn vertrek bij Spartak Moskou in de zomer van 2018 een half jaar zonder club toen hij in januari tekende bij het Turkse Istanbul Basaksehir.

Intussen is de 32-jarige verdediger weer transfervrij en op zoek naar een nieuwe werkgever. 

Johan Djourou, ex-Arsenal 

De 32-jarige Johan Djourou kwam 76 keer uit voor het nationale elftal van Zwitserland en stond zes jaar onder contract bij Arsenal. In 2014 trok hij naar SV Hamburg in de Bundesliga en nadien voetbalde hij ook nog bij Antalyaspor (Turkije) en SPAL (Italië). De Zwitser met Ivoriaanse roots is sinds vorige winter transfervrij op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

Stefan Strandberg, ex-Krasnodar 

Een minder bekende naam is die van de Noor Stefan Strandberg. De 29-jarige verdediger speelde van 2015 tot 2019 bij Krasnodar en werd vorige winter uitgeleend aan Oeral waar hij een basisplaats had. De Noorse international kreeg geen contractverlenging en is dus nog steeds transfervrij. 

Drie Servische verdedigers 

Jagos Vukovic, 31, kreeg deze zomer geen contractverlenging bij het Griekse Olympiakos. De ex-verdediger van Hellas Verona en Konyaspor speelde ook een tijdje in de Eredivisie bij PSV en Roda JC. Hij is nog steeds Servisch international hoewel hij sinds februari niet meer speelde op clubniveau. 

Nemanja Pejcinovic is ook 31 jaar en zoekt een nieuwe club na een avontuur in China. De centrale verdediger speelde in zijn carrière meer dan 100 wedstrijden in de Ligue 1 voor OGC Nice.

Slobodan Rajkovic genoot zijn opleiding bij Chelsea, maar voetbalde nooit in het eerste elftal. De Londense topclub leende hem uit aan onder meer Vitesse, PSV, FC Twente, Hamburg en Darmstadt. De voorbije jaren was hij een titularis centraal achterin bij het Italiaanse Palermo, maar sinds het failliet van de club is hij transfervrij. 

Oude bekenden uit de Jupiler Pro League 

Voormalig Rouche Kanu, ex-Anderlecht spelers Pareja, Mazuch en Rolando en ex-Carolo Michaël Ciani zijn nog vrij. Allemaal speelden ze in het buitenland bij mooie clubs, maar of ze nog het gewenste niveau halen is nog maar de vraag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties