Dewaest: "Jonge spelers hebben tijd nodig, maar duel met Napoli ideale moment om ons te herpakken"

Dewaest: "Jonge spelers hebben tijd nodig, maar duel met Napoli ideale moment om ons te herpakken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk ontvangt woensdagavond Napoli in de Champions League. De Limburgers willen zich herpakken na de pandoering in Salzburg.

“Dit is voor Genk het begin van een nieuwe cyclus”, vertelde aanvoerder Dewaest in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Met Nygren, Hagi en Odey hebben we  jonge gasten met veel kwaliteiten gekocht, maar ze hebben tijd nodig.”

“De situatie is vergelijkbaar met vijf jaar geleden: toen hadden we jongens als Ndidi en Bailey gekocht. Zij hadden ook tijd nodig om te groeien tot de toppers die ze vandaag zijn.”

“Het kan best twee of drie jaar duren voor deze ploeg rijp is om opnieuw voor de titel te vechten. Maar dat is geen schande. Hoelang zit Anderlecht al in een overgangsfase? Enkel Club Brugge is in staat om jaar na jaar mee te spelen voor de titel. Met Vormer en Vanaken zijn ze er ook in geslaagd hun belangrijkste pionnen aan boord te houden.”

Dewaest blikte ook nog eens terug op de eerste wedstrijd in de Champions League. Toen verloor het met 6-2 op het veld van Salzburg. “Die nacht kon ik niet slapen en heb ik de hele wedstrijd integraal herbekeken. We wisten perfect wat we moesten doen, maar deden totaal het tegenovergestelde. Het was eén grote nachtmerrie.”

De Genkse aanvoerder sloot echter af met een positieve noot. “Het duel met Napoli is de ideale match om ons te herpakken. Dit is de wedstrijd om te tonen dat we een ploeg zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties