Marc Wilmots over Iraanse competitie: "Zij zijn niet minder sterk dan Kortrijk"
Dante Bellon
| 1 reacties

Marc Wilmots vergelijkt de Iraanse competitie met de Belgische

Marc Wilmots over Iraanse competitie: "Zij zijn niet minder sterk dan Kortrijk"

Marc Wilmots, in een niet zo ver verleden bondscoach van België en Ivoorkust, is sinds mei van dit jaar aan de slag in Iran. Tot nu toe heeft het Kampfschwein er nog maar drie wedstrijden geleid. Zijn balans: twee overwinningen en een gelijkspel.

Aangezien zijn functie als bondscoach van Iran, volgt de 50-jarige Wilmots de Iraanse competitie op de voet. “Dankzij de huidige technologie is het veel makkelijker om het van thuis uit te volgen. Met programma’s zoals Wyscout mis ik niets. Tien dagen geleden was ik voor drie dagen in Iran voor de wedstrijd tussen Esteghlal en Persepolis. Er waren 70 000 mensen aanwezig."

Niveau

In een interview met La Darnière Heure vergeleek Wilmots het niveau van de Belgische competitie met de Iraanse. “Het is moeilijk om te vergelijken met wat we in Europa kennen, maar het niveau is goed. Iran heeft samen met Japan en Zuid-Korea de beste competitie in Azië. Persepolis is bijvoorbeeld niet minder sterk dan Kortrijk, bijvoorbeeld.”

Iranezen in België

In België lopen er al enkele jaren Iraanse voetballers op onze velden. Sporting Charleroi was de eerste met Kaveh Rezaei. Logisch, aangezien de algemeen directeur, Mehdi Bayat, van Iraanse origine is. Dit seizoen spelen ook Ali Gholizadeh en Younes Delfi voor de Carolo's. Milad Mohammadi verdedigt de kleuren van AA Gent, Saied Ezatolahi en Omid Ebrahimi die van Eupen. 

In 1998 was Reza Torabian eigendom van Standard. Hij was de eerste Iraanse speler in België van in totaal vijftien. Torabian speelde in totaal één wedstrijd voor de Rouches. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties