Reactie Mike Vanhamel onomwonden: "Ik vond wedstrijdleiding schandalig"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen-Kiel
| 29 reacties
Mike Vanhamel onomwonden: "Ik vond wedstrijdleiding schandalig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een 1 op 12 uit de laatste vier wedstrijden kunnen ze bij Beerschot niet tevreden zijn. De nederlaag tegen Westerlo is dan ook aangekomen. Mike Vanhamel vraagt geduld voor de omschakeling naar een nieuwe veldbezetting en nam ook de spelleiding op de korrel.

"Die thuisreputatie krijgt terug een knauw. We moeten terug opbouwen, we beginnen vanaf nul. We spelen een ander systeem en het is zuur dat dit niet direct opbrengt. Zeker in de eerste helft was het heel onwennige posities innemen", zag de doelman. "Het is de bedoeling om naar een systeem met twee spitsen te gaan. Het is zoeken naar loop-en paslijnen. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat die gaan komen."

Bij Beerschot voelden ze zich ook benadeeld door het goedkeuren van de 0-2. "Ik praat anders nooit over de wedstrijdleiding, maar ik vond deze schandaling. Hun tweede goal is nooit een geldig doelpunt. Dat is volgens ons puur handspel. Je ziet dat de lijnrechter twijfelt. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid niet."

Details niet in het voordeel

Ook in het veldspel waren er bepaalde fases die bij Vanhamel de wenkbrauwen deden fronsen. "Spelers die in duel gewoon omhoog springen krijgen fouten tegen... We moeten ook naar onszelf kijken en niet alleen naar de wedstrijdleiding, maar de details waren zeker niet in ons voordeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties