Allaerts drong aan op correct verloop Moeskroen-Eupen: "Ik heb de spelers op hun plichten gewezen"

Redactie
| 23 reacties
Allaerts drong aan op correct verloop Moeskroen-Eupen: "Ik heb de spelers op hun plichten gewezen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het onderzoek 'Propere Handen' spaarde opvallend Moeskroen. Nochtans hadden er velen hun vragen bij het wedstrijdverloop Eupen-Moeskroen, waardoor KV Mechelen degradeerde en Eupen in eerste klasse bleef. Paul Allaerts, directeur van de Henegouwers, garandeerde dat alles correct ging verlopen.

Dejan Veljkovic ging informeren bij Allaerts dat ze toch wel hun sportieve taak gingen verrichten tegen Eupen. Moeskroen moest punten afpakken van Eupen indien KV Mechelen in eerste wou blijven, maar de wedstrijd eindigde op 0-4 na een knotsgek wedstrijdeinde.

“De ontmoeting met Dejan Veljkovic heeft hooguit vijf minuten geduurd”, zegt Paul Allaerts in Het Nieuwsblad. “Ik heb hem gezegd dat de club er alles aan zou doen om er vol voor te spelen en dat ik de spelers daags voor de wedstrijd op hun sportieve plichten zou wijzen. Dat heb ik ook gedaan. Als ex-scheidsrechter ben ik een man van de sport. Bovendien konden we ons als Moeskroen geen negatieve publiciteit veroorloven. Het seizoen voordien hadden we ons op de valreep gered met een verrassende zege op Kortrijk."

Allaerts herhaalde dat tegen Pro League-CEO Pierre François. “Indien er in de rust zaken zijn die ik zie, euh… dan ga ik naar beneden in de vestiaire. Want ik wil niet op maandag de schuldige zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties