Interview Yoni Buyens blikt terug op trainerswissel bij Lierse Kempenzonen: "De chemie was er niet helemaal"

Redactie
| 0 reacties
Yoni Buyens blikt terug op trainerswissel bij Lierse Kempenzonen: "De chemie was er niet helemaal"
Foto: © photonews

Lierse Kempenzonen kende een slechte competitiestart in Eerste Amateur. De club ontsloeg dinsdag Rocky Peeters na 3 op 21 en een laatste plaats in het klassement. Man van het huis Dirk Gyselinckx nam over.

Na de 0-1-nederlaag in de derby tegen Heist was de maat vol voor het Lierse-bestuur. De club nam afscheid van Rocky Peeters en stelde jeugdcöordinator Dirk Gyselinckx aan als nieuwe T1. Yoni Buyens, nog een man van het Lierse-huis, kent Ghyselinckx en weet wat er ontbrak.

“We startten vorig seizoen met een quasi nieuwe kern en we werden meteen derde. Dat was een uitstekend resultaat en dat legde de verwachtingen voor dit seizoen even hoog”, legt Buyens uit. “In een reeks als Eerste Amateur krijg je vaak het deksel op de neus als je de kansen zelf niet afmaakt. We verloren onverdiend tegen Wezet en afgelopen weekend verloren we helemaal op het einde met 0-1 van Heist door een stilstaande fase. Zo zit je snel in de hoek waar de klappen vallen.”

Nieuwe coach

Hoe kijkt de 31-jarige middenvelder naar de trainerswissel? “Met een trainerswissel waait er een nieuwe wind door een club. Je kan nooit van tevoren zeggen of het positief of negatief gaat uitdraaien. Er moet een bepaalde chemie aanwezig zijn en die was er niet helemaal, had ik de indruk. Er is uiteraard ook de druk van buitenaf. En als je dan 3 op 21 haalt, dan weet je wat er zit aan te komen. Maar de spelers zijn mee verantwoordelijk. Ik ken Dirk Gyselinckx van bij de jeugd; ik weet hoe hij wil werken.”

"Eindronde veraf"

Al is de speler van Lierse Kempenzonen ook realistisch. “Op training is de kwaliteit en het geloof in de groep aanwezig. We missen uiteraard dat tikkeltje vertrouwen, maar op termijn zie ik het wel goed komen en gaan we weg van die plaatsen onderin. Al moeten we realistisch zijn en is de eindronde op dit moment nog ver weg. ”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e amateurliga

Nieuwste reacties