Vercauteren over de jeugd en meer ervaring: "De zaak Trebel? Voor mij is er geen zaak Trebel"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 33 reacties

Frank Vercauteren gaat het beste elftal opstellen

Vercauteren over de jeugd en meer ervaring: "De zaak Trebel? Voor mij is er geen zaak Trebel"
Foto: © photonews

Frank Vercauteren wil het realisme introduceren bij het huidige Anderlecht. Dat wil niet zeggen dat hij de jeugd opzij gaat schuiven, maar ze moeten wel bewijzen dat ze beter zijn dan de rest.

De vraag kwam er na de opmerking dat bijvoorbeeld een Killian Sardella al weken op zijn tandvlees zit. Moet er meer ervaring komen? "Je moet jongeren de kans geven om fouten te maken. En hopen dat er geen tegengoals vallen uit die fouten. Jongeren brengen is een heel werk. Als iemand anders beter is, moet je die ook zetten. Maar je moet wel die optie hebben. Je moet niet eender wie gaan zetten", aldus Vercauteren.

Zo mogen jongens als Alexandru Chipciu, Thierry Lutonda en Adrien Trebel weer gaan hopen? "Le cas Trebel? Voor mij is er geen zaak Trebel. Hij is een speler van Anderlecht, traint mee en is dus selecteerbaar!"

Het voetbal mag niet stereotyp zijn

Intussen wordt er ook wel getwijfeld aan de fysieke paraatheid bij paars-wit. "Op training is dat toch niet te zien. Maar een match is natuurlijk nog iets anders. Ja, we pakken meer tegengoals na rust, maar dat kan ook met andere factoren te maken hebben."

"Kracht, fysiek, concentratie, mentaal... Maar ook als we vermoeid zijn, moeten we blijven presteren. Ik zag op training ook geen ploeg met twijfels. Mijn taak is om die jongens voor te bereiden op alle mogelijke situaties. Dat ze niet ineens in een positie komen dat ze niet weten wat ze moeten doen. Het mag niet eenzijdig worden, het stereotype moet eruit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties