Interview Een maand na het debacle van Salzburg: "We gaan meer naar het Red Bull-systeem"

Dante Bellon
| 0 reacties
Een maand na het debacle van Salzburg: "We gaan meer naar het Red Bull-systeem"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In zijn voorbereiding voor de komende topper tussen Standard en Racing Genk verwees Yoni Buyens naar de nederlaag van Genk in Salzburg. Het werd 6-2 in de eerste wedstrijd van de Champions League-campagne. De ex-speler van Racing Genk voegde daar nog een opmerkelijke noot aan toe.

“Genk kreeg in Salzburg een serieuze klap om te verwerken. Gelukkig lukte dat voor de wedstrijd tegen Napoli en speelden ze daar zoals vorig seizoen”, vertelde Buyens in zijn analyse van de komende topper. “Al denk ik dat er bij Salzburg wel meer kwaliteit zit dan de meeste clubs in België. Binnen twee of drie jaar hebben ze spelers in de top van Europa rondlopen.”

Buyens verwees dan ook naar de samenwerking met Red Bull. “Het kostte enorm veel geld, maar dat hebben ze nuttig geïnvesteerd. Red Bull koos voor een jong project en dat levert nu op. Net zoals het in Leipzig het geval is en ik denk dat we met het huidige voetbal meer naar dat systeem gaan. Clubs worden afhankelijker van sterke bedrijven of personen. In België kan dat ook nog wel komen, maar het moet met de juiste mensen zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties