1 jaar op 1: de dominantie van de Rode Duivels in een gek jaar onder de loep

1 jaar op 1: de dominantie van de Rode Duivels in een gek jaar onder de loep
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels staan nu officieel een jaar op het nummer 1 in de FIFA-ranking. En dat mag gevierd worden. De cijfers in het jaar van werelddominantie zijn fabelachtig.

Neen, we hebben nog geen EK of WK gewonnen, maar toch: we zijn alweer een jaar nummer 1 van de wereld en dat geeft de burger moed, ook richting het EK 2020 van komende zomer misschien wel. Want dan moeten we er staan.

En het moet gezegd: de resultaten van het afgelopen jaar zijn echt wel indrukwekkend te noemen. In de 12 wedstrijden die ze afgelopen jaar speelden, verloren ze er maar eentje: met 5-2 in Zwitserland. 

Het zijn de nederlagen die altijd lang blijven hangen: Argentinië (2014), Wales (2016), Frankrijk (2018) en Zwitserland (2018) blijven plakken. Maar tussendoor blijven de Rode Duivels wel heersen en winnen ze zowat alles wat er te winnen valt.

De EK-kwalificaties? 24 op 24 tot op heden en als eerste geplaatst voor het EK 2020. In totaal lieten ze op 12 wedstrijden de netten al 37 keer trillen, terwijl ze maar 8 goals tegenkregen. Thibaut Courtois zorgde voor al 8 clean sheets in die twaalf wedstrijden bovendien, waarvan 7 in de EK-kwalificaties: echt knap. En nu eens een échte prijs?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties