Joachim Van Damme speelt zondag tegen zijn enige ex-club: "Waasland-Beveren heeft mijn carrière gered"

Dennis Rosiers
| 27 reacties
Joachim Van Damme speelt zondag tegen zijn enige ex-club: "Waasland-Beveren heeft mijn carrière gered"

Joachim Van Damme wordt door de Mechelse fans op handen gedragen. Met zijn balrecuperaties, verbetenheid en goede passing is hij uitgegroeid tot een zekerheidje in het elftal van Wouter Vrancken. Zondag trekt Van Damme naar de Freethiel, voor de voor hem speciale wedstrijd tegen Waasland-Beveren.

Een wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren is na Propere Handen altijd een beladen duel. Voor een KV-speler zal dit altijd een speciaal duel blijven. Joachim Van Damme (28) voetbalde in zijn leven slechts voor twee clubs: zeventien jaar voor (SK en Waasland-) Beveren, en zes jaar voor Malinwa.

"Het zal een speciale avond worden voor mij. Ik woon in Vrasene, op amper een paar minuten van het stadion", vertelt Van Damme aan GvA. "Ik ben Waasland-Beveren nog altijd dankbaar dat ze mijn carrière hebben gered, door mij de kans te geven om terug te keren na mijn dopingschorsing."

Vorig seizoen vertrok de centrale middenvelder terug naar Malinwa, waar zijn contract deze week werd opengebroken tot 2023.

Op zijn 28ste heeft Van Damme nog maar voor twee clubs gespeeld, het komt niet meer zo vaak voor in het hedendaagse voetbal. "Als ik me ergens goed voel, dan krijgen ze me er moeilijk weg. Ik ben nogal honkvast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties