Hoe zou het zijn met... Ayanda Patosi?

Nils Wens
| 1 reacties
Hoe zou het zijn met... Ayanda Patosi?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije jaren zijn er heel wat talenten gepasseerd in de Belgische competitie. Vandaag kijken we hoe het gaat met Ayanda Patosi, de kleine Zuid-Afrikaanse leeuw (deze bijnaam kreeg hij na een heerlijk doelpunt) en ex-speler van Sporting Lokeren.

De flankaanvaller begon zijn carrière bij ASD Cape Town en in 2011 trok hij naar Sporting Lokeren, waar hij zes seizoenen zou spelen. In het begin had hij het lastig bij de Waaslanders, maar al snel werd hij één van de favoriete spelers van de supporters.

In zijn eerste seizoenen was hij zeer belangrijk bij de Waaslanders. In het seizoen 2012/2013 was hij bijvoorbeeld goed voor 7 doelpunten en 5 assists in 22 wedstrijden. Hij maakte ook een wereldgoal tegen Standard (Bekijk filmpje onder het artikel).

Enfant terrible

Toch ging het daarna bergaf met de Zuid-Afrikaan. Maes kon hem onder controle houden, maar de andere trainers hadden het moeilijker met hem. Ze kregen hem niet in het gareel en zo speelde hij wisselvallige seizoenen.

In het seizoen 2015/2016 kwam hij weer even boven water, want hij zou dan in 27 wedstrijden 6 doelpunten maken en 7 assists geven. Het seizoen daarna liep het dan weer minder en in de zomer van 2017 besloot hij te vertrekken naar zijn thuisland. Hij speelde in totaal 167 wedstrijden voor Lokeren en daarin was hij goed voor 24 doelpunten en 40 assists. 

Opvallende transfers

Hij ging daarna aan de slag bij Cape Town City FC en daar kwam hij opnieuw boven water. Hij zou er twee seizoenen spelen en in 45 wedstrijden was hij goed voor 11 doelpunten en 9 assists. 

Patosi was toe aan een nieuwe uitdaging en in de zomer van 2018 maakte hij een opvallende transfer naar India. Hij ging bij Esteghlal FC aan de slag, maar daar speelde hij niet veel, ondanks dat hij goede statistieken kon voorleggen. Op twee seizoenen tijd speelde hij 19 matchen en scoorde hij 4 keer en gaf hij 7 assists.

Ook in de voorbije zomer heeft de Zuid-Afrikaan een opvallende transfer gemaakt. Hij trok naar fc baniyas, een ploeg in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar speelde hij voorlopig al vijf wedstrijden en hij scoorde al één keer. Een opvallende loopbaan dus voor Patosi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties