Reactie Marc Brys verklapt de gedachte achter geslaagde wissels tegen ex-ploeg

Marc Brys verklapt de gedachte achter geslaagde wissels tegen ex-ploeg
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het komt niet zo heel vaak voor dat een trainer door middel van vervangingen mee een wedstrijd in een bepaalde richting kan duwen. Marc Brys mocht het wel beleven woensdagavond, uitgerekend op het veld van zijn ex-ploeg KV Mechelen. Invallers De Ridder en Acolatse stelden niet teleur.

Brys was tevreden dat zijn spelers nog rechtveerden nadat ze voor de pauze toch weinig bij mekaar voetbalden. "We vonden weinig creativiteit in de eerste helft. Dan heb je bij de rust de keuze: ofwel ga je het lijdzaam ondergaan ofwel ga je er vol voor om in die laatste 45 minuten nog iets te realiseren."

Op dat moment vond hij het nog te vroeg om in te grijpen, maar zijn dubbele wissel na driekwart wedstrijd miste zijn effect niet. "Mechelen is vergeten om vooruit te blijven voetballen, zodanig dat wij veel balbezit hadden. De oplossing lag op de flanken. In die optiek hebben we ook gewisseld, om veel meer dreiging te krijgen vanop de flanken."

Afgekeurde doelpunt sleutelmoment

Dat had zo zijn effect, al wilde Brys de uitslag niet helemaal toeschrijven aan de sterke slotfase van zijn ploeg. "We moeten eerlijk blijven: het afgekeurde doelpunt was een sleutelmoment. Mechelen rekende zich al even rijk, wat een normale reactie is."

Nog veel voor verbetering vatbaar

In elk geval nestelt Sint-Truiden zich nu wel opnieuw in de middenmoot. "Dit team heeft dit dubbel en dik verdiend. Met mondjesmaat zetten we stappen, want er is nog veel voor verbetering vatbaar. We hebben nu wel 4 op 6 tegen twee topploegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties