De malaise van Michel Vlap: de Nederlander staat er nog steeds niet

De malaise van Michel Vlap: de Nederlander staat er nog steeds niet

Tegen AA Gent was Michel Vlap titularis voor de eerste keer sinds de verplaatsing op Charleroi. De Nederlander kreeg al veel kritiek en kon donderdag opnieuw niet overtuigen.

Had Michel Vlap in de basis gestaan als Adrien Trebel zich niet had geblesseerd? Onmogelijk om daarop te antwoorden. Sinds de komst van Franky Vercauteren kwam de Nederlander niet meer in actie voor Anderlecht. Zelfs tegen Eupen, waar de creativiteit zichtbaar ontbrak, kwam hij niet op het terrein. En tegen Gent kreeg hij de kans om zich opnieuw te bewijzen. 

Het bilan? Een niet zo glamoureuze prestatie. Hij miste duidelijk vertrouwen. Vlap overleefde -net als heel Anderlecht- een gecompliceerde eerste helft. Het duo Vadis-Owusu stond sterk. Maar na enkele verkeerdelijke balcontacten voelde Vlap zich onzeker. 

Geen Stanciu 2.0

Zijn "assist" voor Kemar Roofe illustreerde zijn vorm. Hij maakte de foute keuze, maar zag de bal gelukkig voor de voeten van Roofe belanden. Ook bij spelhervattingen maakte Anderlecht vaak de foute keuzes en wanneer het traag liep, gingen de supporters zich moeien. 

Michel Vlap kostte acht miljoen euro. Dat was minder dan Nicolae Stanciu, maar de topaankoop van deze zomer lijkt wel de tweede versie van de Roemeen te worden. Hij heeft de kwaliteiten, net zoals Stanciu. Vlap past goed bij het voetbal van Anderlecht, maar kon zich nog niet tonen. Hopelijk vindt Vercauteren nog de oplossing om een Stanciu-scenario te Verijdelen en hem binnenkort elders te zien schitteren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties