🎥 Juventus wint de derby: hoofdrol voor bekritiseerde de Ligt

Dennis Rosiers

Juventus won vanavond de derby van Torino met 0-1. Een doelpunt van Matthijs de Ligt, die fel bekritiseerd wordt in Italië, volstond voor de Oude Dame.

Het werd de wedstrijd van de Ligt. In de eerste helft claimde Torino niet onterecht een strafschop na vermeend hands van de Nederlandse centrale verdediger. Zowel de ref als de VAR vonden het onvoldoende voor een strafschop, tot verbazing van velen. Het was zeker niet de eerste keer dat de Ligt dit seizoen de bal met de hand beroerde. Op Twitter smulden ze alvast van dit incident.

Even later werd het ei zo na 0-1 voor Juve, maar Sirigu redde miraculeus op een poging van… de Ligt. Twinig minuten voor tijd viel de winnende treffer alsnog. Higuain, die inviel, bracht een verre corner keurig voor doel. En het was... jawel, de Ligt die het snelst reageerde en de bal knap in het dak van het doel werkte.

Het zal de Ligt deugd doen. De jonge verdediger wordt fel bekritiseerd in Italië omwille van zijn matige prestaties. Dat hij uitgerekend in de Turijnse derby zijn eerste doelpunt maakt voor de Oude Dame, zal hem ongetwijfeld een vetrouwensboost geven.