Zélfs als bankzitter maakt David het verschil: "Zijn eerste twee balcontacten slecht" en "Was vermoeid, dit deed deugd"

Zélfs als bankzitter maakt David het verschil: "Zijn eerste twee balcontacten slecht" en "Was vermoeid, dit deed deugd"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Jess Thorup hield Jonathan David lang op de bank tegen Standard, maar uiteindelijk bracht hij hem toch tussen de lijnen. En de kwieke Canadees deed de wedstrijd meteen kantelen met enkele leuke acties en een strafschopdoelpunt.

"De coach had aangegeven dat ik wat vermoeid was. Dat klopt ook wel, ik had al veel minuten op de teller staan de voorbije weken en maanden", was Jonathan David eerlijk in zijn reactie.

"Ik wist dat ik belangrijk kon zijn met mijn invalbeurt, dat had de coach me ook uitgelegd. Het heeft me deugd gedaan om wat te kunnen rusten en ik was fris daardoor. Tof dat ik me kon tonen en van belang kon zijn voor de ploeg."

Hij kan voor ruimte zorgen en dat was nodig

Coach Jess Thorup was blij met de invalbeurt van zijn kwieke youngster: "We vonden weinig ruimte, omdat Standard goed man op man verdedigde. Daarom dat Jonathan belangrijk kon worden, omdat hij voor ruimte kan zorgen."

"Zijn eerste twee balcontacten waren niet zo goed, maar daarna begon hij echt heel sterk te spelen. We hebben als ploeg veel karakter getoond en zelfs met tien tegen elf wilden we voor de overwinning gaan. Het was impressionant, we toonden enorm veel spirit en wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties