OH Leuven wint na bloedstollende wedstrijd bij Excelsior Virton de eerste periode

Arjen T'Sjoen
| 22 reacties
OH Leuven wint na bloedstollende wedstrijd bij Excelsior Virton de eerste periode

OH Leuven heeft de eerste periode in 1B op zak gestoken. Na een bloedstollend duel bij Excelsior Virton won het na een vroeg doelpunt van Thomas Henry.

Excelsior Virton en OH Leuven begonnen in een volgepakt Yvan Georgesstadion aan de wedstrijd. OHL was de beste ploeg in het begin van de wedstrijd en kwam net na het kwartier ook op voorsprong via Thomas Henry. Prempeh verkeek zich helemaal op een diepe bal van Maertens, Mercier pikte op waardoor Henry de bal enkel nog moest binnenduwen. Leuven kwam even later via Ngawa ook nog bijna op 0-2, maar Moris pakte uitstekend.

Virton groeide intussen in de wedstrijd en na de pauze was het eenrichtingsverkeer. Leuven kwam er erg moeilijk uit en Koré en Sylla lieten de kansen op de gelijkmaker liggen. Intussen legde scheidsrechter De Cremer het spel eventjes stil omdat de grensrechter bier over zich had gekregen.

Couturier tegen het doelhout

De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en spelmaker Couturier trapt zowaar op het doelhout. OHL zag af, maar Virton leek het hoge tempo niet te kunnen aanhouden. OH Leuven kon op die manier een 0-1 zege over de streep trekken en is zeker van de titel in de eerste periode. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties