Strafschoppen voor, meeste kaarten, own-goals, de jongste ploeg, ... Dat en nog veel meer statistieken!
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties

Wie kreeg de meeste strafschoppen (tegen) of pakte al 37 keer geel? Dat en nog meer statistieken...

Strafschoppen voor, meeste kaarten, own-goals, de jongste ploeg, ... Dat en nog veel meer statistieken!

We zijn halfweg de reguliere competitie en het binnenlands voetbal in 1A ligt even stil vanwege de interlandbreak. Is er dan een beter moment om enkele statistieken uit de Jupiler Pro League boven te halen? Dat dachten we niet!

Disciplinair

Na vijftien speeldagen pakte Racing Genk de minste gele kaarten. De landskampioen zit aan vijftien stuks en is daarmee de tegenpool van KAS Eupen dat aan 37 stuks zit. Genk pakte ook nog geen enkele rode kaart, net zoals Moeskroen, Waasland-Beveren en KV Oostende.

KV Mechelen, Zulte Waregem en Cercle Brugge voeren dan weer het klassement aan met de meeste rode kaarten (3). Bij de Vereniging was het driemaal een dubbele gele kaart, bij de Maneblussers driemaal rechtstreeks rood.

Deni Hocko van Moeskroen heeft al zes gele kaarten achter zijn naam staan.

Vadis Odjidja is de enige speler met twee rode kaarten achter zijn naam, waarvan een rechtstreekse uitsluiting en een keer na twee gele kaarten. Deni Hocko, de defensieve middenvelder van Moeskroen, heeft al zes gele kaarten achter zijn naam.

Pechvogels

Drie ploegen scoorden al twee keer in het verkeerde doel: Cercle Brugge, KAS Eupen en KV Oostende.

Jongste / oudste

Mooi voetbal brengen met talent dat uit de jeugdacademie komt. Het levert Anderlecht alvast gemiddeld de jongste basisploeg in de Belgische competitie op. Na 15 speeldagen is de gemiddelde leeftijd 22,4 jaar. Waasland-Beveren (22,8) is de enige andere ploeg die onder de 23 blijft. Antwerp (27,2) en Kortrijk (27,1) stelden dan weer de oudste ploeg op.

Strafschoppen

Elk team heeft al minstens een strafschop tegen gekregen, maar nog niet alle teams hebben er al een mogen trappen. KV Kortrijk stond er al zes toe en die gingen allemaal binnen. KAS Eupen mocht er nog geen enkele trappen. Antwerp al zes: Mbokani (3/3), Refaelov (2/2) en Mirallas (1/1) faalden nog niet. Vijf keepers stopten al een penalty: Thoelen is de enige met twee penaltysaves achter zijn naam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties